Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Frida Westman berätta om tuffa tiden: ”Väldigt mörkt” Foto: SVT/TT Nyhetsbyrån

Frida Westman berättar om tuffa tiden efter operationen: ”Det värsta jag har haft mentalt”

Uppdaterad
Publicerad

I oktober opererade den svenska backhopparstjärnan Frida Westman, 22, knät för femte gången. Nu berättar hon om den tunga tiden sedan dess.

– Det var det värsta jag har haft mentalt, säger hon till SVT Sport.

I klippet ovan beskriver Frida Westman tiden som har varit: ”Kände att jag inte såg fram emot något – det var väldigt mörkt”

De senaste veckorna har måendet vänt för Frida Westman som sin unga ålder till trots har varit på pallen i världscupen.

Hon berättar också om hur hon tagit sig ur den mörka tiden. Bland annat har hon börjat jobba på mataffär igen.

– Jag hittade lite saker som jag kunde göra. Jag började jobba lite igen på det gamla jobbet som jag har haft och fick dagarna att gå där. Och det kanske låter lite konstigt, men jag började virka lite grann. När jag sitter och virkar och ser på Youtube eller tv så försvinner jag iväg i något annat och tänker nästan inte alls på hoppning, träning eller rehab, säger hon.

”Får jobba lite på sidan av för att få det att gå runt”

Hon berättar också att den nya skadetiden fått ekonomiska konsekvenser.

– Det är klart att man tappar pengar på att inte få in prispengar och sponsorer som man inte kan visa upp. Men det är också många som är otroligt snälla och verkligen vill finnas där för mig ändå. Det betyder otroligt mycket, säger hon och fortsätter:

– Sedan har ju min satsning från SOK och Skidförbundet som står fortfarande. Sedan får jag jobba lite på sidan av för att få det att gå runt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.