Villa Lidköping och Sandviken. Foto: Bildbyrån

Bandyfinalen flyttas till påskafton

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ett stort antal spelare och ledare testat positivt för covid-19 i både Sandviken och Villa-Lidköping så är det nu klart att bandyfinalen flyttas.

Nytt speldatum är lördagen den 3 april.

I dag kom beskedet att 14 spelare och sju ledare i Sandviken testat positivt för covid-19. Nu flyttas bandyfinalen från den 27 mars till den tredje april. Anledningen är just covid-19 smitta i båda lagen, det meddelar Bandyförbundet i ett pressmeddelande.

– Som alla förstår så har detta varit ett komplext pussel att lägga. Med stöd från både Uppsala kommun och SVT har vi nu kommit fram till en lösning med två finaldagar. Det känns oerhört kul att få visa upp Sveriges två bästa damlag på bästa sändningstid vilket ger finalen det fokus och den exponering den förtjänar. Det känns också tryggt att ge spelarna i herrlagen tillräcklig tid till återhämtning, säger Pär Gustafsson, generalsekreterare på Svenska Bandyförbundet i ett pressmeddelande.

Ska ha möten om semifinalen

Hur man kommer att göra med kommande semifinalmatcher mellan Sandviken och Villa är ännu inte klart.

– Det finns egentligen två alternativ – det ena är att riva upp WO-beslutet och avgöra semin i bäst av fem. Alternativt att avgöra den med en enda avgörande match. Men vi ska ha möten under kvällen och morgondagen och bedöma hur smittoläget är i lagen, och sedan ta ett beslut, säger Per Selin ligachef, Svensk elitbandy.

I nuläget står det 2-1 i matcher till Villa-Lidköping.

Damernas final kommer att spelas på lördag den 27:e mars klockan 13.00. Där ställs regerande mästaren Västerås mot Villa-Lidköping.

ARKIV: AIK klart för SM-final (22 mars)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.