Erik Pettersson gjorde hattrick mot Edsbyn. Foto: Bildbyrån

AIK bröt Edsbyns segersvit

AIK var numret större i toppmötet mot Edsbyn.

Man skaffade sig tidigt en stor ledning som Edsbyn aldrig orkade hämta sig ifrån och vann med 5-2.

– Det är inte varje dag man vinner här uppe, säger AIK:s Daniel Andersson i Sportbladet Play efter matchen.

Edsbyn drabbades hårt av covid-19 i december vilket gjorde att flera matcher flyttades. Därmed har man haft ett tuff spelschema sedan man återkom i spel och det har börjat märkas i spelartruppen.

Bland annat saknades både Joakim Svensk och lagkaptenen Jonas Edling i senaste matchen, men till kvällens match var de tillbaka. Edling gjorde dessutom matchens första mål men det hjälpte dock inte Edsbyn som hade svårt att orka med ett effektivt AIK. Efter 30 minuter hade gästerna från Stockholm skaffat sig en 4-1-ledning efter bland annat ett hattrick av stjärnan Erik Pettersson.

”Ganska övertygande”

Men strax innan halvtid skrev Edling in sig i målprotokollet på nytt. Han norpade åt sig bollen en bit utanför målområdet och kunde skicka in 2-4.

Det var upplagt för en spännande andra halvlek men AIK:s Alan Dzhusoev avgjorde när han skickade in 5-2 i 70:e minuten, vilket också blev slutresultatet. Därmed bröt AIK Edsbyns fem matcher långa segersvit.

– Vi gör det ganska övertygande. Vi är bättre än dem i dag, det här är vi jättenöjda med, säger Daniel Andersson i Sportbladet Play.

I Lidköping hade skadedrabbade Broberg det tungt mot Villa och föll med 10-1.

På Västkusten besegrade Frillesås Motala på hemmaplan med 6-3.