Se Ted Hedells fyra fullträffar i Edsbyns jättekross. Foto: Sebastian Lamotte / BILDBYRÅN

Edsbyn klart för semifinal efter kross – Ted Hedell fyramålsskytt

Det blev aldrig spännande i det upphaussade och omtalade hälsingederbyt mellan Edsbyn och Bollnäs.

Edsbyn kom ut taggade och hade Ted Hedell – som satte fyra av målen i en förkrossande 10-1-seger, vilket tog Edsbyn till semifinal.

Bollnäs gjorde det så pass bra i Elitserien att de fick välja motståndare i slutspelet.

Valet av Edsbyn ångrar de nog nu. För i det helt avgörande femte mötet mellan lagen blev det riktig pyspunka på hemmaplan.

I en match där Tim Hedell hade lekstuga och satte fyra mål stod det 5-0 redan i paus. Detta på samma arena där match tre fick fick avbrytas efter att ett räcke gett vika.

– Vi har en fantastisk utdelning, sade Hedell i paus.

Vetlanda semifinalklara

Fem mål i första halvlek ökades på med ytterligare fem mål i den andra – en mardrömskväll för hemmalaget.

När Hedell satte sitt fjärde mål i matchen betydde det tvåsiffrigt och kniven borrades lite djupare in i Bollnässjälen. I semifinal ställs Edsbyn mot Västerås.

Också Vetlanda är klara för semifinal. De är det efter 4-3-seger i det femte och avgörande mötet med Sirius.

SE ÄVEN: Per Hellmyrs berättar om läktarolyckan