Historisk hemmaseger för Frillesås

Frillesås tog en historisk hemmaseger mot Motala med 3-0. Stor hjälte blev Fredrik Brandin med två mål.

Efter uppskjutna matcher på grund av problem med isen spelade Frillesås sin historiska första hemmamatch i elitserien. Och Frillesås, som inte har förlorat på Sjöaremossen sedan december 2015, fick jubla även i högsta serien inför 825 åskådare.

Efter en trevande inledning gjorde Fredrik Brandin Frillesås premiärmål i den 19:e minuten.

I den andra halvleken skapade båda lagen chanser. Men när Olle Nordlund i Motala fick en utvisning dröjde det inte länge innan Mattias Johansson drygade ut Frillesås ledning till 2-0.

– Jag fick nypa mig i armen i morse, säger han till TT efter hemmapremiären.

– Det var som att vakna på julafton ungefär, gånger två. Jag var på jobbet och kände vid lunch att jag inte kunde jobba mer, jag kunde inte koncentrera mig.

Vad jobbar du med?

– Jag gör bandyklubbor! Jag är komposittekniker, säger Mattias Johansson, som återvänt till moderklubben efter sejourer i Kungälv och Villa.

I den 78:e minuten fick Frillesås in ännu en boll i mål, men det blev bortdömt då bollen varit över linjen i ett tidigare läge. 3-0 skulle dock komma genom en fin prestation av Fredrik Brandin där han tog ner en lyra och placerade in bollen bakom Jussi Aaltonen i Motalas mål.

Segern var dessutom Frillesås första i elitserien och innebär att de går förbi IK Tellus i tabellen.