En bild som får bandy-Sverige att gnugga ögonen: Daniel Mossberg i Hammarbytröja. Foto: Romus Ramström

Legendaren Mossberg klar för Hammarby

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Mossberg har fyra VM-guld och lika många SM-guld för Sandviken, där två kommit i finalerna mot Hammarby. Nu kliver 39-åringen in i lejonets kula och ska spela för Hammarby den kommande säsongen.

– Nu hoppas jag att jag alltid ska göra bra matcher för Hammarby, säger Mossberg.

Mossberg hade kontrakt med Bollnäs ett år till när klubben upplöste kontrakten i mars på grund av krisande ekonomi. Nu väljer han att lämna Bollnäs och gå till Hammarby, vilket Aftonbladet var först att berätta.

– Det känns lockande att Hammarby vill bli bättre än förra säsongen och vill vara med och slåss med övriga topplag, säger Mossberg till SVT Sport.

Låt säga att Christoffer Fagerström också kommer till Hammarby vilket verkar troligt, kan det räcka mot exempelvis Villa och AIK?

– Edsbyn! Jo, men det tycker jag och om fler spelare som David Pizzoni och Robin Sundin skriver på och om de får de spelare de vill ha så tycker jag att det ser bra ut.

– Förra året åkte man ut i åttondelsfinal mot största fienden (AIK) så bättre än förra året hoppas vi givetvis på, säger Mossberg om målsättningen.

”Betyder mycket att vinna mot AIK”

Har du någon känsla inför rivalmötena med AIK?

– Man märker att det betyder mycket och att man vill vinna mot AIK, man vill ju vinna alla matcher för att hamna högt upp i tabellen, men de matcherna är extra viktiga.

Du är ju väldigt fruktad i Hammarbykretsar och har ”förstört” väldigt mycket för Hammarby genom åren. Hur känns det med den bakgrunden att ta steget in i föreningen?

– Jag tycker ändå att det känns bra och att jag har gjort bra matcher mot Hammarby. Nu hoppas jag att jag alltid ska göra bra matcher FÖR Hammarby plus att jag känner mig oerhört laddad.

Mossberg har skrivit på för 1+1 år och kommer att pendla från hemmet i Sandviken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.