Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Christoffer Edlund: Det krävs för att vinna SM-guld Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN

Målmaskinen Edlund redo för ännu en bandysäsong

Uppdaterad
Publicerad

På fredag startar herrarnas elitserie i bandy, och svensk bandys meste målskytt någonsin tar sikte mot nya rekord.

– Det är en häftig siffra och det tyder på att jag varit med ett tag, men också levererat över tid, säger Christoffer Edlund till SVT Sport.

Bandybollen är i rullning för ännu en säsong, och det är en rejäl lågoddsare att Sveriges meste målskytt kommer att måla vidare. Under förra säsongen passerade Christoffer Edlund milstolpen 1000 elitseriemål. Villa Lidköping har förlorat två SM-finaler i rad, trots favoritskap, och Christoffer Edlunds målaptit ska hjälpa klubben att ta tillbaka SM-guldet.

– Det är klart att vi behöver vässa till att kunna gå lite mer rakt på mål i vissa lägen, och framför allt våga göra det när det gäller som mest. Lyckas vi med det så kommer vi säkert stå där som SM-guldvinnare i slutet av den här säsongen, säger Christoffer Edlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.