• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Matilda Plan. Foto: Bildbyrån

Matilda Plan förde Västerås till enkel seger i seriefinalen

Uppdaterad
Publicerad

Västerås SK och Villa Lidköping är landets två bästa bandylag på damsidan. Då de idag möttes i Lidköping vann Västerås med hela 9-2 och Matilda Plan gjorde fem av målen.

Segern var Västerås sjunde raka och den gör också att de går upp i serieledning. Plan, som även spelar fotboll i damallsvenskan Eskilstuna United, tar inte åt sig äran för segern.

– Det är mycket tack vare mina medspelare. Jag får bollen högt upp i planen och kommer med fart som är min styrka. Får jag de passningarna tycker jag om att göra mål, säger hon till VLT.

De regerande svenska mästarna Västerås lagledare Roger Eriksson är nöjda med hur det har sett ut hittills.

– Vi rivstartar återigen, visar styrka och har 4-0 efter bara några minuter. Även om Villa därefter jobbade sig in i matchen så kändes det i princip avgjort när vi gör 5-1. Då tar vi över helt igen och sen rullar det bara på. Vi visar verkligen styrka och att vi är tunga att möta, säger han till Bandypuls.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.