• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Andreas Westh vill se en lång avstängning. Foto: Sportbladet Play/Bildbyrån

Ny otäck bandyskada: ”Det mest respektlösa jag sett”

Uppdaterad
Publicerad

Matchen i elitserien mellan Bollnäs och Motala tvingades avbrytas en längre tid efter en otäck skada.

Bollnäs talang Oskar Westh blev liggande på isen efter en tackling som renderade i ett grovt matchstraff.

– Det är det mest respektlösa jag sett på en bandyplan under mina 35 år. Jag hoppas det blir en väldigt lång avstängning, säger pappa Andreas Westh, assisterande tränare, till SVT Sport.

Så sent som i förra veckan tvingades matchen mellan Villa Lidköping och Bollnäs avbrytas i 40 minuter sedan hemmaspelaren Felix Pherson fått ett felskär och kraschat illa in i den låga sargen.

Pehrsson fick då föras med ambulans till sjukhus där han sedan opererades.

Under onsdagskvällen var det återigen dags för otäcka scener. På tilläggstid i mötet mellan Bollnäs och Motala delade Anders Persson ut en ful tackling mot Bollnäs 20-årige talang Oskar Westh, där Persson stannade upp framför Westh och delade ut en rumptackling.

Pappa Westh rasande

Persson fick grovt matchstraff medan Westh blev liggandes på isen efter att ha fallit handlöst. Han fick sedan vänta ett bra tag på ambulans.

Bollnäs assisterande tränare Andreas Westh, pappa till Oskar, var rasande efter tacklingen.

– Oskar gör en fin dragning och sen är det bland det fulaste jag sett på en bandyplan. Det mest respektlösa jag sett under mina 35 år. Man pratar om smällar hit och dit under en säsong, men usch. Det är en jättesatsning. Jag hoppas det blir en väldigt lång avstängning, säger Westh till SVT Sport.

Förd till sjukhus

Vid 22-tiden på onsdagskvällen hade Oskar Westh, enligt pappa Andreas, nyss åkt med ambulans mot Gävle sjukhus.

– De ska röntga nacke, huvud och rygg. Jag hoppas på det bästa. Jag vet ingenting egentligen. Han var medvetslös ett bra tag på isen men vaknade till sen.

Båda lagen fick lämna planen i väntan på en ambulans. Den sista minuten spelades sedan klart en dryg timme senare och Bollnäs vann med 2-1.

”Inte hans mening att skada”

Motalas tränare Mattias Sjöholm menar att Anders Persson var dämpad efter matchen.

– Han tycker det är jättetråkigt att det blev en skada givetvis. Det är inte hans mening att skada någon och han är inte den typen av spelare som gjort sig känd för att spela fult. Det är olyckligt att det blir så pass allvarligt som det blir, att han slår i isen så pass mycket. Men jag har inte sett situationen på tv så jag har svårt att uttala mig.

Hur var stämningen i laget efter situationen

– Det är klart det blir lite skärrat när det händer. Det är bara hoppas han kurerar sig så fort som möjligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.