Västerås avgjorde semifinalrysare på tilläggstid

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby hade hämtat upp 0-3 till 3-3 och det såg ut att gå till förlängning. I den första tilläggsminuten skaffade sig dock Simon Jansson läget och dundrade in 4-3 för Västerås i snöyran.

– Det var otroligt skönt, jag tycker att vi är starka i slutet. De är duktiga på att täcka skott och jag kom runt, visste att Patrik Hedberg skulle gå ner på knä, och så fick jag fritt läge, säger Jansson till Bandyplay.

Jansson sköt distinkt från vänsterkanten och skrinnade ut till VSK-klacken och jublade. Västerås leder nu semifinalserien med 2-0 och kan avgöra hemma på måndag.

Bandy

– Det är tungt att förlora sådana här matcher. Vi gör en jättebra andra halvlek men vi får inte släppa in ett mål i 91:a, det går inte, säger Hammarbys Christoffer Fagerström.

Få upptäckte Spjuths 2-3-mål

Hammarby gjorde en mäktig upphämtning i andra halvlek och när David Pizzoni Elfving höll sig framme nära mål och slog in 3-3 var det kvitterat och VSK:s 3-0 inhämtat. När Kalle Spjut tog sig fram på högerkanten var han ensam om att se att bollen gick in för 2-3. Det tog ett par sekunder innan medspelare och publik upptäckte målet.

Christoffer Fagerström inledde upphämtningen när han slog in en straff för 1-3 efter en dryg timme. Målvakten Henrik Kjellsson var så när att få tag i bollen.

1-0 gjorde Simon Jansson när han höll sig framme och slog in en retur. Vid 2-0 krutade Tobias Holmberg för allt han var värd men missade bollen. Den rundpallen blev till en perfekt fint och på andra försöket gjorde han inget misstag.

3-0 gjorde Jesper Hermansson när han stod som tredje hörnskytt på högerhörnan.

Västerås vann den första semin med 6-3 i tisdags. Till dagens match fick VSK tillbaka den viktige backen och lagkaptenen Magnus Joneby.

4 406 hade mött upp på Zinkensdamm i snöyran, vilket även gladde kassören i den kristyngda klubben. Spelarna har varit utan lön sedan i januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bandy

Mer i ämnet