Foto: Bildbyrån

Stockholmsderbyt skjuts upp – två coronafall i Tellus

Uppdaterad
Publicerad

Annandagsderbyt i bandy mellan AIK och Tellus blir uppskjutet – bara två timmar innan matchstart.

Anledningen är två fall av covid-19 som upptäckts i Tellus.

– Vi fick provsvar på förmiddagen att två spelare var bekräftat positiva för Covid-19, säger Tellus tränare Jonas Lindqvist till SVT Sport.

Spelarena i både AIK och Tellus var på plats i Gubbängshallen inför dagens match, då beskedet kom att den blir uppskjuten.

Skälet är två bekräftade covid-19-fall i Tellus, vilket Bandypuls var först med att rapportera om.

Corona och idrott

– Vi hade samlats inför matchen och så fick vi SMS från en spelare att provresultatet hade kommit, berättar Jonas Lindqvist.

Förutom de två bekräftade fallen har Tellus ytterligare insjuknade spelare som man befarar har smittan.

Jonas Lindqvist tycker att det är extra tråkigt att det händer just nu.

”Tråkigt – höjdpunkten på året”

– Det är tråkigt. Det här är höjdpunkten på året. Nu är det som det är med corona, men det är ändå derby och lite glamour kring annandagen. Det skulle man vilja ha upplevt. Men hälsan går före.

Direkt när beskedet kom om Tellusspelarnas positiva tester så var motståndarlaget AIK helt med på att ställa in och skjuta upp matchen.

– Det är klart att det är beklagligt att det sker så tätt inpå match. Men vi är glada över att hitta ett nytt datum tillsammans med Tellus som vi har ett utmärkt samarbete med, säger AIK:s sportchef Jonas Galotta till SVT Sport.

Kritiken: Vill förlänga säsongen

Han är dock kritisk till förbundets ointresse för AIK:s förslag om förlängd säsong.

– Vi har försökt driva frågan om att förlänga den här säsongen och jag tycker inte att den har tagits emot speciellt väl av Svenska bandyförbundet och vår liga.

Nytt matchdatum fastställs inom kort.

ARKIV: Se publikfesten i Bollnäs år 2000 – när allt ”var som vanligt”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet