Broberg/Söderhamn-spelare jublar i en elitseriematch från 2018/19. Foto: Bildbyrån.

Udda matchen: Sommarderby stundar i bandy

Uppdaterad
Publicerad

I kväll spelar Broberg mot Bollnäs i Söderhamns bandyhall. En träningsmatch som går under parollen ”midsommarderbyt” och som väntas locka en storpublik.

– Det är lite jippo. Men man vill ju vinna sin första match för sin nya klubb, säger Robert Rimgård, ny i Broberg från Hammarby.

– Vi bestämde det här för tre månader sedan när vi fick veta att isen skulle ligga hela sommaren, säger marknadsansvarige Åse Fernqvist på Broberg/Söderhamn IF.

Över 1000 biljetter är sålda till det smått unika hälsingederbyt och Broberg hoppas på en publiksiffra på 2000 personer – i så fall en siffra som mer än dubblar publiksnittet Broberg hade under säsongen (858 personer).

– Det är helt galet hur många biljetter vi har sålt. Det är bara vi i hela bandyvärlden som har is året om, men det är på försök det här året, säger Fernqvist.

Matchen kommer spelas under 3x30 minuter. Vid matchstart är väderprognosen 24+ utomhus, inne i hallen, som invigdes 2017, är det bara ett par plusgrader.

– Spelarna har tränat en till två gånger i veckan sedan i april, säger Fernqvist, som också berättar att motståndaren Bollnäs har varit i hallen och tränat.

Robert Rimgård kom till klubben i veckan och har bara ett par träningar på is inför lagets säsongsavstamp, midsommarderbyt:

– Man vill ju träna på is så mycket som möjligt, det är ju skridskoåkning vi sysslar med. Men det var inte enbart för isens skull jag bytte till Broberg, säger den 31-årige försvarsspelaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.