Villa Lidköping slog ut Sandviken och ställs mot AIK i SM-final. Foto: Bildbyrån

Villa Lidköping avgjorde sent – klara för tredje raka SM-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Jesper Erikssons projektil sköt Villa Lidköping till SM-final.

Nu väntar final mot AIK på lördag.

– Jag är en gammal Bajare så jag vill inte att AIK ska vinna guld, jag vill slå dem, säger matchvinnaren till Sportbladet.

Villa Lidköping är klara för klubbens tredje raka SM-final, den sjunde totalt.

Stor hjälte blev Jesper Eriksson som med fem minuter kvar utav ordinarie tid dundrade in slutresultatet 2-1 mot Sandviken.

Tidigare under matchens första halvlek var det SAIK som radade upp hörnor (åtta stycken) men utan att få utdelning. I stället var det Villa som tog ledningen efter 20 minuters spel. Erik Säfström kom in från vänster och fick i väg ett avslut som inte såg otagbart ut.

Straff till kvittering

I den andra halvleken gav Sandviken det en ärlig chans att hitta en kvittering och den skulle komma. Lagkapten Daniel Berlin blev neddragen i straffområdet och Hannes Edlund klev fram och kvitterade.

Matchen såg länge ut att gå till en rafflande förlängning, men med fem minuter kvar av ordinarie tid kom avgörandet. Jesper Eriksson fick skottläget och tog det. Han fick i väg ett hårt samt otagbart avslut fram till en ny ledning för gästerna.

”Man är besviken”

Den här gången höll man i sin ledning hela vägen och nu väntar SM-final mot AIK på lördag som SVT sänder.

– Man är besviken nu men vi gör en bra mycket bättre match än vad vi gjorde senast. Men tyvärr är det tillfälligheter som avgör och det är surt nu. Men det är bara att gratulera Villa, säger Sandvikens lagkapten, Daniel Berlin, till Sportbladet.

Desto gladare i Villa-lägret.

– Det är ett grymt bra lag och de är värda att vara där. Det händer alltid nånting kring AIK så det kommer att bli skoj. Jag är en gammal Bajare så jag vill inte att AIK ska vinna guld, jag vill slå dem, säger matchvinnare Jesper Eriksson till Sportbladet.

Kan bli dubbla guld

I finalen hoppas Eriksson att Villas herrar kan göra vad Villas damer gjorde förra veckan: Vinna guld.

– Vi kan bli vassare på motståndarnas planhalva. Där har vi varit lite klena men jag ska inte avslöja varför. Det kan bli en rolig final. Damerna bjöd på en rolig sådan och då hoppas vi kunna göra detsamma, fortsätter Eriksson.

SVT sänder bandyfinalen på lördag med sändningsstart klockan 16.05 i SVT2 och på SVT Play.

KLIPP: Se när Villa tog sig till final

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.