Villa Lidköpings Albin Thomsen och Sandvikens Daniel Berlin under den första semifinalen. Foto: Bildbyrån

Villa-Sandviken återställs till 1-1 – semin återupptas på söndag

Uppdaterad
Publicerad

Svenska Bandyförbundets styrelse har beslutat att semifinalserien mellan Villa Lidköping och Sandvikens AIK återställs till 1-1 i matcher. Serien kommer att återupptas på söndag.

Serien har varit pausad sedan i torsdags då Sandviken hade stor smitta i truppen och tvingades lämna WO och Villa tilldelades segern och gick fram till 2-1 i serien. Samma dag upptäckte Villa att man också hade stor smittspridning.

”De båda klubbarna inkom under tisdagskvällen med önskemål om att Svenska Bandyförbundets styrelse tillsammans med tävlingskommittén skulle upphäva beslutet om walkover i semifinal 3”, skriver bandyförbundet på sin hemsida.

Kan bli fråga om en vilodag till finalen

Förbundet frångick sina covidregler om att matcher inte fick flyttas i den här matchserien men understryker att detta reglemente åter är i bruk i återstoden av den här serien. Inga matcher kommer alltså att skjutas upp, detta för att kunna spela finalen, där AIK väntar, i Uppsala den 3 april.

Skulle serien gå till fem matcher får vinnaren bara en vilodag till finalen.

SE OCKSÅ: AIK till SM-final – för första gången på 90 år

Så spelas resten av semifinalen:

Semifinal 3: Söndag 28 mars i Lidköping

Semifinal 4: Tisdag 30 mars i Sandviken

Ev. semifinal 5: Torsdag 1 april i Lidköping

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.