Åttonde raka segern för Golden State Warriors

Regerande mästarna Golden State Warriors har hittat formen. På tisdagsmorgonen tog de åttonde raka segern när de vann mot Los Angeles Lakers med 130-111.

Golden States skarpskytt Klay Thompson blev poängbäst med 44. Framförallt var det Thompsons trepoängsskytte som var nyckeln till segern. Thompson satte tio raka trepoängare, tangerat rekord, på blott 27 minuters spel. Näst bäst i mästarnas poängprotokoll var Kevin Durant med 20.

– Klay gör så lite då och då. Han var fantastisk i natt, säger Golden States tränare Steve Kerr efter matchen.

Golden States svenske forward Jonas Jerebko kom in i den fjärde perioden och hann på nio minuters speltid göra nio poäng och ta sex returer.

Segern var Golden States åttonde raka, medan det för Los Angeles Lakers, utan skadade superstjärnan LeBron James, var andra raka förlusten.

Härnäst väntar Washington Wizards på bortaplan för Golden State medan Los Angeles möter Minnesota Timberwolves.

Hardens poängsvit fortsätter

Samtidigt fortsätter Houston Rockets stjärnguard James Harden ösa in poäng. I natt gjorde han 37 nya poäng på tre perioder mot Philadelphia 76ers.

Det innebär att han nu har gjort över 30 poäng i 20 raka matcher. Senast Harden gjorde under 30 poäng var i mitten av december när han gjorde 29 mot Portland. Den enda som har lyckats med en bättre poängsvit är legendaren Wilt Chamberlain, som gjorde det fyra gånger i sin karriär.

– Han är fantastisk, säger Houstons tränare Mike D'Antoni efter matchen.

Hardens poängskörd räckte emellertid inte till seger, utan Philadelphia kunde vinna med 121-93.