Amanda Zahui i den svenska landslagströjan. Foto: Bildbyrån

Förlust för Amanda Zahuis Dynamo Kursk i Euroleague

Uppdaterad
Publicerad

Amanda Zahui föll med sitt Dynamo Kursk i den inledande omgången av Euroleague. Ryska Nadezhda vände och vann med 77-74.

Tre svenskor är i farten när damernas Euroleague, basketens motsvarighet till Champions League, drar igång under tisdagen, där den första omgången spelas i tre olika bubblor.

Först ut var Amanda Zahui med sitt ryska lag Dynamo Kursk, som hon skrev på för i somras. I Istanbul mötte de Nadezhda, också de från Ryssland.

Ganska tidigt skaffade sig Dynamo ett litet övertag och man ledde efter den andra quartern med 47-34 efter en fin avslutning, bland annat efter två straffkast av Zahui.

Eldebrink en vinnare

Men Nadezhda stod för en stark tredje quarter och låg bara under med en poäng inför sista quartern. Där var ryskorna starkast och vann till slut matchen med 77-74, varpå stort jubel utbröt vid slutsignalen.

Amanda Zahui spelade drygt 21 minuter och gjorde på dem åtta poäng och tog sex returer.

Ytterligare två svenskor var i farten under kvällen, mot varandra. Både Frida Eldebrink och Binta Drammeh spelade över 30 minuter när Spar Girona slog TTT Riga med 81-79.                   

Eldebrink stod för 18 poäng medan Drammeh satte 14 poäng och dessutom tog två returer.

ARKIV: Zahui sänkte 22 poäng när New York bröt förlustsviten (26 augusti 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.