Stephen Curry gjorde 53 poäng – satte klubbrekord för Golden State Warriors. Foto: TT.

Curry gjorde 53 poäng – passerade legendar i Golden State

Uppdaterad
Publicerad

Stephen Curry sköt hela 53 poäng i NBA-matchen hemma mot Denver Nuggets och övertog därmed Wilt Chamberlains rekord som bäste poängplockare genom tiderna i Golden State Warriors.

Den amerikanske stjärnguarden har nu gjort 17 818 poäng för den kaliforniska basketklubben.

– Jag tänker inte sakta ned, men en sådan här sak måste man stanna upp en sekund och njuta av, helt klart, säger 33-årige Curry.

Han behövde göra 19 poäng för att bli ensam om rekordet och löste det i första perioden, genom att skjuta 21 poäng redan då. Till slut vann Golden State matchen med 116–107.

Stephen Curry har spelat tolv år i Golden State och var en nyckelspelare när klubben vann NBA-titeln 2015, 2017 och 2018. Wilt Chamberlain gjorde alla sina poäng under åren 1959–1965.

– När man hör Wilts namn tänker man att hans rekord är onåbara. Jag har spelat här sex år längre, men det betyder ändå någonting att vara i topp på den listan, säger Curry.

KLIPP: Här sätter basketstjärnan 102 treor – i följd (27 dec 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.