Dino Pita tillbaka efter otäcka skadan

Uppdaterad
Publicerad

I mellandagarna drabbades Södertäljes Dino Pita av en halsfruktur och opererades akut. I kväll var han tillbaka när Södertälje vann med 93–66 mot bottenlaget Umeå.

Det var i hemmamötet med Norrköping som olyckan var framme för Dino Pita. I en närkamp vid korgen fick han en Norrköpingspelare över sig.

– När jag kom till akuten visade det sig att jag hade två frakturer på ringbrosket runt halsen, sa Pita till SVT Sport i början av januari.

– Nu är det lite skakigt när man tänker på det och på vad som kunde hänt om jag somnat hemma i stället. Hade luftkanalerna fortsatt svullna. Men jag är glad att jag mår bra nu.

Tillbaka i spel

Efter två månaders frånvaro var Dino Pita äntligen tillbaka då Södertälje utan större problem besegrade bottenlaget Uppsala med 93–66.

Direkt så visade Pita att han kommer bli viktig i slutskedet av säsongen för Södertälje då han gjorde elva poäng och tog en retur mot Umeå.

Efter 29 matcher ligger Södertälje på fjärde plats i basketligan med sina 36 poäng. Upp till trean Köping – som i morgon möter Djurgården – är det två poäng

KLIPP: Här får Dino Pita oturligt en halsfraktur (6 januari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.