Nässjö möter Borås. Foto: SVT Grafik

Kan Nässjös returtagning och fysik sänka Borås?

Uppdaterad
Publicerad

Kan fysisk styrka och bländande returtagning få Borås ur balans? Nässjö står redo att försvara luftrummet på hemmaplan.

– Det blir troligen väldigt hetsig stämning på planen, säger Borås huvudtränare Henrik Svensson till SVT Sport.

Tabellsexan Nässjö Basket har gjort sig känt för sin ettriga och fysiska spelstil, vilket talar sitt tydliga språk i statistiken. Laget är näst bäst på returer i SBL, mycket tack vare forwarden Craig Lecesne och centern Dartaye Ruffin.

En unik spelare

Den snart 24-årige Craig Lecesne beskrivs som en oerhört noggrann idrottsman, med stor pondus under korgarna.

– Som coach har jag känt Craig sedan barnsben i Malmö och jag har aldrig sett en spelare som tränar lika mycket som den grabben. Craig är för mig en unik spelare. Det är väldigt få svenska spelare som kan kombinera hans storlek och fysik med den typen av offensiva arsenal, säger Nässjös huvudtränare Joakim Källman.

– Craig är en blivande landslagsspelare, men brett register och en härlig tuffhet. Han har alltid imponerat med sin stora träningsflit, säger Borås coach Henrik Svensson.

Returerna kan bli avgörande

Nässjö stod för en väldigt svag insats mot Jämtland i fredags (93-70), så Lecesne och hans kollegor lär vara revanschlystna under korgarna ikväll.

– Självklart är Craig en väldigt viktig del av vår starka returtagning, men vi har många spelare som bidrar till att vi är så framgångsrika i den kolumnen. Ruffin, Höök, Charles, Medjedoub och Bohman är alla spelare runt två meter med bra fysik och instinkter för returtagning, säger Joakim Källman.

Gutenius storlek blir viktig

Tabelltrean Borås har som lag en del att jobba på gällande returtagningen, men kan glädjas åt William Gutenius sjätteplats i statistiken. Den 205 centimeter långe forwarden kan få en väldigt viktig roll i kväll.

– William har gjort en fantastisk säsong och jag ser en stor utveckling i framförallt hans fysiska spel. Han har blivit ett stort hot för Borås offensivt med sitt spel med ryggen mot korgen, berömmer Nässjös huvudtränare Joakim Källman.

I Boråslägret är man förberedda på en hård kraftmätning med mycket känslor under korgarna.

– Jag tror det blir en match som kommer präglas av många kampmoment och troligen också en väldigt hetsig stämning på planen, säger Henrik Svensson.

Du ser matchen i SVT Play med start 19.30

Kommentator: Peter Jonsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.