Egnell: ”Man måste vara mer fysisk och bråka med Belarus”

Uppdaterad
Publicerad

Storförlust mot Belarus i gruppspelet.

Men efter skrällvinsten mot Italien i åttondelsfinalen är SVT Sports expert Elisabeth Egnell positiv.

– Med taktiska justeringar, mer närvaro, man är inte nervös på samma sätt och det är redan en succé – då finns allt att vinna. Jag är positiv, säger Egnell till SVT Sport.

Sverige kunde aldrig hota Belarus i gruppspelet, det blev storförlust med 54-78.

Trots nederlaget avancerade Sverige till åttondelsfinal där laget skrällde rejält mot Italien. Därför väntar kvartsfinal, och där ställs Sverige mot Belarus igen.

– I matchen mot Belarus hamnade mycket om tempo, de spelade långsamt. Här måste Sverige få upp farten, störa mer och man måste vara mer fysisk och bråka med Belarus på ett annat sätt, säger SVT Sports expert Elisabeth Egnell.

– Nu vet Sverige exakt hur man inte ska spela egentligen. Med takiska justeringar, mer närvaro, man är inte nervös på samma sätt och det är redan en succé – då finns allt att vinna. Så jag är positiv.

I och med att Sverige är klart för kvartsfinal tillhör de topp åtta i EM. De sex främsta nationerna i mästerskapet kommer att få spela VM-kval inför världsmästerskapet i Australien. Om det svenska landslaget slår Belarus är de fyra i EM, men vid förlust blir det placeringsmatch och den är som sagt viktig.

Matchen sänds på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.