Efter skadan: Stjärnan spelklar mot Montenegro

Uppdaterad
Publicerad

En knäskada i mitten på mars satte stopp för Frida Eldebrinks klubbspel. Nu är hon med i den svenska truppen som inleder sitt EM-spel idag.

Knäskadan har hållit Eldebrink borta från spel i tre månader men idag hoppas hon få spela i Sveriges EM-premiär mot Montenegro.

– Jag känner mig bra i kroppen så jag känner mig redo att spela då jag är i bra form. Jag vet vad jag kan, självförtroendet finns där. Sen är det upp till coacherna att fördela speltiden men jag har sagt till dem att jag känner mig redo att spela, säger Eldebrink till SVT.

Det svenska landslaget som ställer upp i EM har en del spelare som nu gör sin första mästerskapsmatch. Som en av Sveriges mest rutinerade landslagsspelare tror Eldebrink att hon kan bidra med mycket.

– Jag känner att jag kan bidra med mycket erfarenhet och med mina offensiva egenskaper. Sen är jag alltid stabil i försvaret och kan bidra med trygghet där.

De senaste två mästerskapen har Sverige förlorat sin premiärmatch. Idag spelar de mot Montenegro, en match Eldebrink tror kan vara av stor betydelse.

– Det blir ju lite som en nyckelmatch. Första matchen i ett mästerskap är alltid viktig, man vill ju ha en bra start och komma in i en bra rytm med självförtroende. Förhoppningsvis så börjar vi med en vinst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.