Frida Eldebrink. Foto: TT

Frida Eldebrink inför EM: ”Målet är att komma topp sex i alla fall”

Uppdaterad
Publicerad

I veckan skrev Frida Eldebrink på för ytterligare ett år med spanska basketklubben Girona.  

Och i EM-truppen som presenterade i går var hon uttagen.  

– Målet är att komma bättre än sist, säger Eldebrink till SVT Sport.  

Först vann hon spanska cupen, Copa de la Reina. Sen slogs Girona ut ur slutspelet i Euroleague – och strax därefter skrev Eldebrink på för ytterligare ett år med den spanska klubben.

– Det känns jättebra. Då får jag en ytterligare en chans till att försöka göra bättre resultat än i vår. Även om vi vann cupen känns det som att vi hade kunnat göra bättre i ligan, säger hon.

”Målet är att komma bättre än sist”

Det som väntar härnäst för den svenska basketstjärnan är EM som går av stapeln den 17 juni i Valencia, Spanien.

– Jag ser fram emot det väldigt mycket. Det känns som att många som har haft bra säsonger. Så det ska bli kul att se vad vi kan göra när vi samlas. De flesta lär komma med bra självförtroende vilket är väldigt viktigt såklart.

Med sina 133 landskamper är Frida Eldebrink den spelaren med mest rutin av de uttagna spelarna.

Av de 18 spelarna som har tagits ut till bruttotruppen är det en debutant och tio spelare som har färre än 20 landskamper.

– Vi hade många yngre debutanter sist, i båda kvalfönstren när corona spökade. Det är väldigt kul att ha med de unga spelarna och få visa, och få vara lite av en förebild, säger hon.

Vad tror du om era chanser i EM?

– Målet är att komma bättre än sist. Att komma topp sex i alla fall och kvala till VM, det är målet vi satsar på, avslutar hon.

ARKIV: Sverige utklassade Israel i EM-kvalet (14 november 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.