Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här ryker spelarna ihop i mötet mellan Real Madrid och Partizan Belgrad. Foto: Viaplay.

Euroleague-match mellan Real Madrid och Partizan Belgrad fick avbrytas efter jätteslagsmål

Uppdaterad
Publicerad

Real Madrids match mot Partizan Belgrad fick avbrytas med 1.40 kvar att spela i går.

Anledningen: Ett jättebråk – som fick hela 21 spelare utvisade.

– Det som hände är inte bra för synen på basketsporten, säger Partizans tränaren Zeljko Obradovic.

Det var med 1.40 de uppseendeväckande scenerna tog vid.

När Partizan ledde den andra playoff-matchen med 95–80 och en spelare blev foulad, startade ett slagsmål som involverade i princip alla spelare, och flera ledare. Nacksvingar som förde tankarna till brottning inträffade bland annat.

”Borde aldrig ske”

Totalt blev 21 spelare utvisade, vilket gjorde att inget av lagen hade minst två spelare kvar – vilket är ett krav för att man ska kunna spela vidare. Endast tre spelare totalt fanns att tillgå. Matchen fick därmed avslutas i förtid.

– Jag tror inte att det som skedde är bra för synen på basketsporten, inte bra för bilden av Real Madrid eller för Partizan. Något sånt här borde aldrig ske, anser jag. Men det handlar om känslor, inte sant? Spelarna har känslor och det här hände. Efter matchen så tackade vi varandra och det fanns inte längre något problem, säger Partizans huvudtränare Zeljko Obradovic, på Euroleagues hemsida.

Partizan leder matchserien

Euroleague skriver på dess hemsida att de kommer att komma med ett beslut om vad som ska ske nu inom det närmaste dygnet.

”Euroleague Basketball fördömer å det grövsta det som skedde i slutet av matchen. Sådana här händelser symboliserar inte den respekt som ligan står för”, skriver de.

Partizan Belgrad leder serien, som spelas i bäst av fem matcher, med 2–0.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.