Tränaren Steve Kerr gratulerar Eric Pashall efter nattens match. Foto: TT.

Golden State tog första vinsten i 15 miljarders-arenan

Uppdaterad
Publicerad

I den sjunde matchen på säsongen kom den – den första vinsten för Golden State hemma i Chase Center. Portland besegrades med 127-118.

Stor matchvinnare i det orutinerade unga laget var Eric Paschall som på sin 23-årigsdag gjorde 34 poäng. Publiken var i extas i Chase Center, som kostade 15 miljarder kronor att bygga, i San Francisco där Oaklandlaget spelar från och med den här säsongen.

– Det var lite galet. Att vara rookie och höra att publiken skrek ”MVP” var häftigt. Jag tackar fansen för att de tror på mig, säger Paschall enligt AP.

Ingen spelare kvar från vårens semi

Golden State har varit i NBA-final de senaste fem åren och mötte Portland i vårens semifinal då man vann matchserien med 4-0. Ingen spelare från den matchserien fanns med i Golden States uppställning i nattens möte.

Jämfört med förra säsongen saknades Draymond Green, D'Angelo Russell, Stephen Curry, Klay Thompson, Kevin Durant och Jonas Jerebko.

– Det var en fantastisk insats av hela gruppen. Det är en ung, hungrig och rolig grupp att coacha och alla kämpade som galningar, säger coachen Steve Kerr.

Det var i säsongens femte hemmamatch som vinsten kom. Nu väntar tre bortamatcher för Golden State.

Arkiv: SVT Sport försöker reda ut vad konflikten mellan NBA och Kina handlar om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.