Durant ledde Brooklyn Nets till en vinst mot Phoenix Suns. Foto: TT

James Harden – förde Nets till seger efter 24-poängs underläge

Uppdaterad
Publicerad

James Harden stod för en gedigen insats när Brooklyn Nets vände ett 24-poängs underläge till en 128-124 vinst på bortaplan mot Phoenix Suns, natten mot onsdagen.

– Det är den sanna definitionen av ett lag. När en eller två män måste stiga ner, kliver näste upp, säger James Harden.

Brooklyn Nets stod för en svår uppgift när de i nattens match mot Phoenix tvingades spela utan Kevin Durant, och Kyrie Irving. Två av tre nyckelspelare.

För Brooklynlaget var matchen mot Suns den andra på två dagar, och det syntes även på basketplanen. Nets hade i början svårt att hålla samma tempo som hemmalaget.

Suns tog snabbt ledningen, och öppningsperioden slutade 33-22, med fördel till hemmalaget.

Från underläge till vinst

Trots det konstanta underläget genom hela matchen stod Hardens Nets för en otrolig vändning. Med cirka sju minuter kvar hade bortalaget reducerat underläget till endast två poäng.

Harden stod är 38 poäng, och elva assist. Tre av dessa poäng gav bortalaget sin första ledning i matchen, och slutligen vinsten med 128 poäng, mot hemmalagets 124.

– Killarna är med all rätt väldigt glada, det är bra för moralen. Vi saknar Kevin och Kyrie, men hittar ändå ett sätt att komma tillbaka efter ett 24-poängs underläge. De visade mycket hjärta, säger tränaren Steve Nash.

Det var onekligen Harden som stod för Brooklynlagets bästa prestation, men hans lagkamrater svarade även de för en del bra stunder. Joe Harris stod bland annat för totalt 22 poäng.

21-poängs comebacken i den andra halvan av matchen är den största för Nets, sedan laget började spela i den amerikanska basketligan säsongen 1976-77.

Reportage: Jerebko hemma i Sverige igen (7 februari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.