Systrarna Elin och Frida Eldebrink i nya dressen. Foto: Basketförbundet

Jämlikhet i fokus på nya landslagsdräkter

Uppdaterad
Publicerad

Svensk basket slår ett slag för jämlikhet. Inför de kommande EM-kvalmatcherna i november presenteras nya landslagsdräkter för både dam- och herrlandslaget – med ordet ”equality” på magen.

– Det finns inget annat mindset för oss än att våga tro och spränga barriärer, säger landslagsansvarige Fredrik Joulamo.

”Med ett helt nytt ställ vill Svenska basketbollförbundet lyfta sin värdegrund, visa vad Svensk basket står för och göra avtryck även utanför sidlinjerna”, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

De nya dräkterna ska symbolisera framåtanda, att alltid våga satsa och att framgång uppnås tillsammans.

Likaså att olikheter är vägen till medgång.

– Det finns inget annat mindset för oss än att våga tro, att spränga barriärer och att sätta stolthet i att varje dag agera som om vore vi världsmästare. Vi kommer att falla många gånger men vi kommer alltid att resa oss och bli bättre för varje gång. Denna inställning och inkludering är vad vi vill stå för, och vi vill låta landslagsdräkterna bli symbolen för detta budskap, säger landslagsansvarige Fredrik Joulamo i ett uttalande.

Herr- och damseniorerna kommer att debutspela i de nya dräkterna under de kommande landskamperna mot Israel respektive Nederländerna och Kroatien i november.

TITTA: Coronadrabbat Sverige inför EM-kvalet på lördag

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Coronadrabbat Sverige inför EM-kvalet på lördag Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer