Jämtland klart för SM-semifinal – slog ut Luleå

Jämtland avgjorde kvartsfinalserien mot Luleå genom att vinna med 87-72 på hemmaplan.

Hemmalaget är vidare efter totalt 3-1 i matcher.

Nu väntar ett hett möte mot Södertälje, som vann grundserien.

Matchen blev en jämn historia där Luleå inledde med bra skytte i en annars poängfattig period.

Jämtland fick sedan ordning på sitt skytte och matchen vände en aning.

Det var dock fortsatt jämnt och ställningen i halvtid var 39-35 till hemmalaget.

Ryckte i fjärde

Inför den sista perioden skiljde det bara tre poäng mellan lagen till Jämtlands fördel.

Då kom ryckte hemmalaget ifrån.

Aggressivt anfallsspel kombinerat med bra försvar gjorde att Jämtland gick upp i en 16 poängsledning med fyra minuter kvar. Mycket tack vare stjärnan Zachary Lewis, som stod för 22 poäng i matchen.

Luleå orkade inte komma tillbaka och Jämtland vann till sist med 87-72.

För Jämtlands del väntar nu ett hett semifinal-möte mot Södertälje, ett möte där det tidigare har hänt en hel del.

ARKIV: Borås slog Nässjö (29 april)