Efter dödsfallet – Jämtlands match mot Norrköping blir av som planerat

Uppdaterad
Publicerad

Matchen i basketligan mellan Jämtland Basket och Norrköping Dolphins kommer att spelas som planerat efter att Jämtland Baskets assisterande tränare Zeljko Brlek avlidit i går.

I går kom det tragiska beskedet att Jämtland Baskets assisterande tränare Zeljko Brlek avlidit, 41 år gammal. Det var oklart om matchen mot Norrköping i morgon tisdag skulle genomföras. Men i dag kom beskedet att matchen kommer att spelas som planerat.

Var det självklart att ni skulle genomföra matchen i morgon?

– Nej, det var det väl inte egentligen. det är en ny och speciell situation för både ledare och spelare. Alla känner olika, men vi känner att vi tillsammans i basketfamiljen ville hedra Zeljko på det här viset då, säger Jämtlands klubbdirektör Pecka Johansson till SVT Sport.

Alla matcher i basketligan kommer att ha en tyst minut innan matcherna, medan Jämtland Basket på sin hemsida skriver att de kommer att hedra Brlek i morgondagens match.

– Han har betytt så många saker för så många människor. Det är det som är unikt med honom. Han hade en förmåga att känna av om någon mådde dåligt, och prata och peppa, han bara gav med sig, sade Jämtland Baskets tränare Torbjörn Gehrke till SVT Sport i går.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.