Köping vann seriefinalen – kliver upp i serietopp

Köping övertygade då laget vann med 92–76 i seriefinalen över Borås. Det betyder att Köping nu passerar Borås och går upp i serietopp.

Poängbäst för Köping var Cleveland Alan Jackson Jr som gjorde 20 poäng följt av Ernests Kalve och Gary Norman Blackston som gjorde 18 respektive 17 poäng.

Köping ledde från start till mål. Efter den första perioden ledde hemmalaget med 16–13 och till paus hade hemmalaget gått upp till en ledning med 45–26. Borås vann visserligen den tredje perioden med 29–19  – men Köpings seger var aldrig hotad.  Laget vann den sista perioden med 28–21 och totalt med 92–76.

I och med segern i seriefinalen går nu Köping upp i serietopp med samma poäng som serietvåan Borås.

Vann stort

BC Luleå tog en meriterad bortaseger mot Wetterbygden då laget vann hela 97–71. Det betyder att Luleå går upp på tredje plats i basketligan, två poäng efter Köping och Borås.