Lakers två storstjärnor LeBron James och Anthony Davis snackar ihop sig under en timeout mot Portland. Foto: TT

Lakers superduo ordnade elfte raka bortasegern

Uppdaterad
Publicerad

Los Angeles Lakers har inlett NBA-säsongen strålande.

Lagets nya superduo LeBron James och Anthony Davis gjorde tillsammans 70 poäng i segern borta mot Portland, 136-113.

– Anthony är ett odjur, säger tränaren Frank Vogel till lagets hemsida.

Anthony Davis, som kom till Los Angeles inför den här säsongen, har visat sig vara precis den lekkamrat som superstjärnan LeBron James behövde. Duon har visat upp en fantastisk kemi både på och utanför basketplanen.

Lakers, som i fjol missade slutspel, har nu vunnit 20 av säsongens 23 första matcher. I natt kom elfte raka bortasegern vilket är tangerat klubbrekord.

Davis var poängbäst med 39 poäng och James noterades för 31. Redan i halvtid hade laget gjort 77 poäng vilket är det mesta Lakers har gjort under en och samma halvlek sedan i februari 1997 mot Washington.

En fin sekvens från matchen som spridits i sociala medier var när LeBron James backade utanför sidlinjen på ena långsidan och råkade knuffa omkull en kvinnlig försäljare.

James hjälpte henne upp, kramade om henne under några sekunder och de sågs utbyta några ord. Publiken reagerade med jubel och kvinnan sträckte upp händerna i luften med ett stort leende på läpparna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.