LeBron James under sin första presskonferens i Los Angeles Lakers. Foto: TT

LeBron: ”Lakers är långt ifrån Golden State”

Uppdaterad
Publicerad

NBA-stjärnan LeBron James har gjort sin första presskonferens sedan övergången till Los Angeles Lakers.

Där fick han svara på frågan hur de ska lyckas utmana giganten Golden State Warriors.

– Vi har en lång väg att gå för att nå till deras nivå, säger han.

James, av vissa ansedd som världens bästa basketspelare, har för första gången dragit på sig Lakers klassiska guld- och lilafärgade dräkt.

Under en välbesökt presskonferens häromdagen berättade han bland annat om sina förväntningar på säsongen som väntar.

– Titlar är inte det enda sättet att mäta framgång. Det kan bara finnas en mästare, men det betyder inte att de andra inte är framgångsrika. Vad du kan kontrollera är hur du förbereder dig varje dag och där strävar jag efter perfektion. Då brukar allt annat falla på plats, säger 33-åringen.

På frågan om nybygget Lakers kan utmana Golden State Warriors, som varit i fyra raka finaler och vunnit tre, svarar James att de har en lång väg kvar.

– De kan ta vid där de slutade i fjol medan vi börjar om från ruta ett. Vi kan inte oroa oss över vad Golden State gör, de är mästare och har spelat tillsammans i några år nu. Vi kan bara fokusera på vad Lakers kan göra bättre för varje dag som går, säger han och fortsätter:

– Förhoppningsvis kan vi en dag hamna i situationen att vi utmanar om NBA-titeln på samma sätt som Golden State har gjort de senaste säsongerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.