Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Bubblan påverkade LeBron James både negativt och positivt. Foto: SVT/Bildbyrån

LeBron om att vinna i bubblan: ”En av de största prestationerna”

Uppdaterad
Publicerad

I drygt tre månader varade NBA-bubblan innan Los Angeles Lakers med storstjärnan LeBron James  i spetsen stod som segrare. Nu efter att titeln bärgats berättar LeBron om påfrestningar och det positiva som varit i Orlando.

– Att vara i bubblan har varit krävande för både ditt sinne och din kropp, säger LeBron James.

Ett udda slutspel fick ett guldlila slut när Los Angeles bärgade titeln och Lebron vann sin fjärde mästerskap – med hans tredje klubb. Men trots det speciella mästerskapet har 35-åringen svårt att värdera vinsten.

– Jag kan inte sitta här och säga att det ena (mästerskapet) är mer utmanande än det andra (mästerskapet), eller att det ena är svårare än något annat. Jag kan bara säga att, jag har aldrig vunnit i den här atmosfären. Ingen av oss har varit en del av detta tidigare, säger LeBron James på den avslutande presskonferens i Orlando, Disney World.

”Väldigt utmanande och svårt”

Men att det varit en jobbig tid för många av spelarna utan sina familjer och vardagen är ändå tydligt.

– För oss som varit här sedan starten, vi kom hit den 9 juli och det är den 11 oktober nu, så det har varit väldigt utmanande och svårt. Att vara i bubblan har varit krävande för både ditt sinne och din kropp.

– Jag såg några som inte var i bubblan uttrycka sig, ”ni behöver ju inte resa”, men folk tvivlar bara på vad som händer här inne. Men det här är en av de största prestationerna jag kommer bära med mig.

Kommer sakna plattformen

Under presskonferensen tackade LeBron även NBA:s ligaordförande Adam Silver och alla som gjort det möjligt att genomföra slutspelet.

Men han passade även på att ge beröm till spelarfacket för uppbackningen och hylla alla spelares samhörighet i de politiska ställningstaganden som gjorts.

– Alla spelare kan nog säga att utifrån diskussionerna om social orättvisa, försöken att få folk att inte rösta och polisbrutalitet. Att ha den här plattformen, där vi spelare kan enas, det är något du kommer att sakna. Du kommer att tänka tillbaka på det.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Bubblan påverkade LeBron James både negativt och positivt. Foto: SVT/Bildbyrån

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer