Adam Ramstedt. Foto: Bildbyrån

Norrköping fortsatt serieledare – när Ramstedt dominerade

Ett formstarkt Köping gästade serieledarna Norrköping i den sista matchen innan landslagsuppehållet.

Då fick tabellettan brottas ordentligt för segern.

Och den som gjorde det bäst var Adam Ramstedt som ledde Norrköping till seger med – bland annat – sina 18 returer.

Två raka segrar mot Umeå och Fryshuset och ett gott självförtroende var vad bortalaget Köping hade packat med sig inför matchen mot Norrköping.

Och på Östgötaparketten visade också gästerna prov på formen när man hängde med de orangeklädda i stora delar av första halvlek.

Det var inte förrän i slutet av andra kvarten som ett litet ryck kom och Norrköping kunde gå till pausvila med 47–38.

Ramstedt planens gigant

Främst bidragande till att poängövertaget utökades var stavades Adam Ramstedt. Norrköpings landslagsspelare var planens gigant och rensade rent på returtagningen. Forwarden noterades för hela 18 returer, 16 poäng och 3 block.

Att Ramstedt samtidigt inte sköt mer var förvånande då han endast missade ett enda avslut och två straffkast under matchen.

Under den andra halvleken var det minst lika jämnt som i den första men halvtidsrycket visade sig vara avgörande då siffrorna skrevs till 87-79.

Jämtland slog Fryshuset

Segern innebär att Norrköping går till landslagsvila som serieledare i basketligan med sex vinster på åtta matcher.

Det spelades även basket i andra delar av landet denna afton. I Stockholm tog Fryshuset emot Jämtland och där var det favoriterna från väst som såg till att gå segrande ur striden och vann med 101–75.

I och med segern ligger Jämtland endast två poäng bakom Norrköping med en match mindre spelad.

För Fryshusets del fortsätter kräftgången med noll segrar.

KLIPP: Basketläkaren: ”Elitidrottare återhämtar sig snabbare” (18 november, 2020)