Ett kort från LeBron James rookiesäsong värt 43 miljoner kronor. Foto: Gold Card Auctions

Samlarkort på LeBron James såldes för 43 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Även som långtidsskadad drar superstjärnan LeBron James till sig rubrikerna. Nu har ett samlarkort från James rookiesäsong 2003-04 sålts för rekordsumman 43 miljoner kronor.

Det tangerar det dyraste idrottsrelaterade kort som sålts. I januari såldes ett signerat samlarkort i nyskick av basebollspelaren Mickey Mantle från 1952 för samma summa.

För ett år sedan såldes ett samlarkort av LeBron James för 17 miljoner kronor, kort av samma sort som nu blivit nästan tre gånger dyrare. Det finns för övrigt 23 kort från James rookiesäsong.

– Det finns fortfarande kort av LeBron på marknaden och jag skulle tro att värdet ligger på minst 84 miljoner kronor, säger Jesse Craig, på företaget PWCC som säljer samlarkort, till ESPN.

James ska ha ett par egna kort liggande

Enligt vad James skrev på sociala medier i samband med förra årets försäljning har han några kort liggande hemma hos sig.

”Gissa vem som har ett par exakt likadana kort hemma i samlingen?” skrev James.

Los Angeles Lakers-stjärnan James har varit fotskadad sedan 20 mars men kan vara på gång med comeback inom någon vecka, enligt uppgifter nära laget. I natt vann Lakers i Orlando med 114-103 utan James på planen, men han var där och tränade.

”Tack till Freedom Highschool i Orlando för att jag fått använda träningsanläggningen”, skriver James på Twitter.

KLIPP: Enes Kanter: ”LeBron är en mardröm att möta” (24 april)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.