Astou Ndour var en av kreatörerna bakom det spanska bronset. Foto: Bildbyrån

EM-brons till Spanien

Uppdaterad
Publicerad

Regerande mästaren Spanien har haft en tuff andra del i basket-EM, men lyckades ändå rädda hedern när EM-bronset bärgades efter seger mot Vitryssland med 74-58.

Efter mycket om och men lyckades de regerande Europamästarna Spanien fixa en bronsmedalj i basket–EM. Det satt hårt åt för Spanien, som inte fick något gratis av Vitryssland. Men två starka mittperioder grundlade segern för Spanien.

Tufft efter gruppspelet

Allt gick Spaniens väg i början av basket-EM. Man vann bland annat mot Sverige i gruppspelet med 64–60 och säkrade samtidigt segern i gruppen. I den andra gruppspelsrundan gjorde spanjorskorna inte heller någon besviken utan vann den med. Sen kom svackan.

Basket-EM damer

Först blev det en knapp seger mot Montenegro i kvartsfinalen med 75–74 och i semifinalen blev det förlust mot Frankrike med 63–58.

Matchfakta bronsmatchen

Vitryssland–Spanien 58–74 (18–12, 8–18, 12–22, 14–19)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Basket-EM damer

Mer i ämnet