Telges Klara Lundquist och Luleås Michaela Houser under basketmatchen i SBL. Foto: Bildbyrån

Övertygande seger av Luleå i Täljehallen

Uppdaterad
Publicerad

Telge tog en imponerande seger mot tabelltrean Alvik senast med 71–64. Men när laget mötte serietvåan Luleå hemma i Täljehallen blev motståndet för tufft.

Luleå, som säkrat andraplatsen i tabellen, tog kommandot tidigt i matchen. Med två perioder spelade hade norrbottningarna en tiopoängsledning som Södertälje sedan aldrig lyckades reducera.

83-71 blev slutresultatet till Luleås fördel, 22 av poängen stod amerikanskan Chastity Reed för, men bästa målskytt blev Telges Klara Lundqvist på 23 poäng.

– Tolv poängs underlag mot Luleå, det är inte fy skam. Vi pressar på så de får spela med sina bästa spelare flera minuter, så det är ändå ingen dålig match vi gör, säger Telges tränare Viktor Bengtsson till Sportsground.

Rafflande slutomgång för mittenlagen

Det är just nu tajt runt mitten av tabellen inför sista omgången. Eftersom Eos besegrade Wetterbygden under kvällen, innebär det att Telge ligger kvar som sexa inför slutspelet. Högsbo, just nu sjua i tabellen, vann dessutom sin match i kväll, vilket innebär att de bara är två poäng efter Telge.

– Vi kan komma sexa, vi kan komma sjua. Mycket hänger på den sista omgången, säger Viktor Bengtsson.

Grundseriens sista omgång spelas på onsdag om en vecka.

Poängställningen inför sista omgången

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.