Arkivbild. Foto: Bildbyrån.

Wetterbygden pressade serieledaren Alvik

Uppdaterad
Publicerad

Nästan ingenting talade för Wetterbygden Sparks i kvällens bortamöte mot serieledaren Alvik Basket.

Men nian Sparks pressade Alvik långt in på slutet och ledde stora delar av matchen, men till slut fick man ge sig och förlorade med 70-65.

Så sent som förra måndagen krossade Alvik Basket kvällens motståndare Wetterbygden Sparks med hela 28 poäng. Men när lagen möttes i kväll igen, denna gång på Alviks hemmaplan, så blev det dock en helt annan match. Något som ska nämnas dock är att Klara Lundquist, lagets främsta poänggörare saknades i kväll.

Serieledaren Alvik gick inte alls att känna igen och hamnade tidigt i underläge och när pausvisslan ljöd hade Sparks ledningen med 35-29.

Alvik lyckades vända

Men i den andra halvleken skulle Alvik sätta ordentlig fart och vände underläge till ledning med 49-44. Sparks kom tillbaka och tog återigen ledningen, som mest hade laget ett försprång med tre poäng.

Trots den heroiska insatsen av Wetterbygden så skulle de till slut inte orka hela vägen. I stället lyckades Alvik gå om och vinna, anförda av erfarna amerikanskan Janel Mccarville som gjorde 34 poäng, med 70-65.

Alvik drygade därmed ut sin serieledning och leder nu med åtta poäng före tvåan A3 Umeå. Wetterbygden är kvar på niondeplats.

Stjärnan klar för Alvik

Inför matchen blev det också klart att Abigail Asoro återvänder till svensk basket. Hon kommer närmast från spel i Polen och har tidigare vunnit SM-guld med Umeå.

”Jag är från Stockholm så det är naturligt att komma hit. Alvik passar min spelstil och det är en välkomnande klubb”, säger Asoro i ett uttalande.

I kvällens andra match i basketligan vann nykomlingen Helsingborg med 82-60 mot Mark och tog därmed säsongens första seger och därmed också sin första seger någonsin i högsta ligan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.