Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Simon Möllers fina parader och Hampus Wannes delikatess i spelaren ovan. Foto: Johan Nilsson/TT

Simon Möller imponerade när Japan blev en munsbit för Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Generalrepet inför EM, som börjar på torsdag, blev ingen särskilt tuff uppgift för det svenska landslaget. Sverige avfärdade Japan med 43-23.

– Sverige gör en första halvlek som är bländande, säger SVT:s expert Magnus Grahn efter storsegern.

Förbundskaptenen Glenn Solberg såg till att många spelare fick röra på sig inför EM-premiären. En som fick chansen att göra sina första minuter i landslaget var målvakten Simon Möller som bara släppte in 11 bollar och gjorde succé mellan stolparna.

– Det var länge sedan jag var så här nervös inför en match alltså, säger Sävehofs 23-årige målvakt.

Möller har tidigare sagt att själv är ödmjuk inför uttagningen till EM och vet att han är långt ifrån en given plats. Men idag visade han med sitt spel att det där valet av målvakt kanske blir allt svårare framöver.

– Det har är var fantastiskt. Det här har man drömt om, säger Möller efteråt och tackar sina lagkamrater för uppbackning både på plan och vid sidan av.

Förbundskapten Glenn Solberg var mycket nöjd med dagens match och den senaste uppladdningen inför EM, där man slagit Japan även i fredags (42–30).

– Jag är jättenöjd med det vi gjort både i träning och på match. Vi spelar bra och det är många som fått visa upp sig och gjort bra prestationer, säger Solberg till SVT Sport.

På torsdag inled EM i Mannheim, Tyskland med match mot Bosnien-Hercegovina. Sverige är regerande mästare efter den högdramatiska finalen mot Spanien i Budapest för två år sedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.