Hellvig och Åhman på god väg mot ny titel

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska beachvolleyparet Jonatan Hellvig och David Åhman fortsätter sin framgångsrika resa mot världstoppen. I natt vann de andra raka matchen på U21-VM i Phuket, Thailand.

– Vi hade bättre servar i den här matchen. Det är något vi har jobbat med den senaste tiden, säger Jonatan Hellvig efter nattens seger mot Tjeckien på U21-VM.

Duon har redan vunnit tre EM i olika ålderskategorier och vunnit ungdoms-OS. Nu är det ett VM-guld som ska bärgas innan de lämnar juniortiden bakom sig. Och det har börjat enligt plan i Thailand. Seger i första matchen mot ett israeliskt par och i natt ny seger mot tjeckerna  Sepka/Semerad med 2-0 i set.

– Vi var bra riktigt bra i anfall och hade hela åtta serveess. Vi har jobbat ett tag på att utveckla vår serve, så det är skönt att se resultat av det arbetet, säger förbundskaptenen och Hellvig/Åhmans coach Rasmus Jonsson till SVT Sport.

Sverige leder nu pool D efter två omgångar och i natt svensk tid spelar svenskarna sista gruppspelsmatchen mot Ryssland och är i princip redan klara för avancemang.

– Ryssarna har tidigare vunnit U19-VM, så det är ett bra lag. Men vi går för gruppseger, vilket gör att man står över en omgång i slutspelet och går direkt till åttondelsfinal, säger Jonsson.

ARKIV: Succéduon siktar på nya EM-guld (10 september 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Succéduon siktar på nya EM-guld Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.