Åhman och Hellvig fortsätter att vinna i Brasilien

Uppdaterad
Publicerad

Beachvolleyduon Jonatan Hellvig, 20, och  David Åhman, 19, fortsätter att ta skalper mot den yppersta världseliten. I går följde man upp gruppsegern med att vinna åttondelsfinalen på World Tour i Itapema, Brasilien. Det är den största framgången hittills i karriären på den allra högsta nivån, 4 star.

– Bästa resultatet på världstouren, riktigt riktigt kul, säger Åhman till SVT.

Det blev seger med 2-0 mot det amerikanska paret Troy Field och det förra basketproffset och NBA-spelaren Chase Budinger.

– En riktigt tuff match men vi lyckades ta hem det. Kanske inte vår bästa match men en riktigt skön vinst, säger David Åhman till SVT Sport.

Svenskarna kallas för ”the jump setting swedes” på touren, eftersom de firat stora framgångar med sitt speciella spel som bygger på att hopp-passa och lura motståndarblocket.   Med mycket effektivt anfallsspel ryckte de ifrån redan tidigt i första set  mot amerikanerna och ledde med 9-3 innan motståndarna vaknade till.  Men Åhman och Hellvig behöll lugnet när de blev jämnare mot slutet och vann ganska säkert med 21-18.

Snygg matchboll

I andra set var det jämnare hela vägen men svenskarna var i förarsätet hela setet ut och vann med 21-19 efter en fin insats på matchbollen.  Åhman fick slänga sig raklång för att nå en kort serve och hann upp bollen precis och Hellvig lyckas passa efter bollen gått via nätet innan Åhman iskallt slog in matchbollen över det amerikanska blocket.

– Vi gör väldigt få misstag i vår servemottagning och eget anfall idag, säger David Åhman till SVT Sport.   

Brasilien väntar i kvarten       

I kvartsfinalen, som spelas kl 15 svensk tid,  väntar nu hemmaparet Felipe/Renato.   

– Kvartsfinalen blir tuff, det laget vann den brasilianska touren här förra veckan så dom är i bra form och har självförtroende med sig. Men vi har absolut chansen om vi spelar på vår högsta nivå,  säger Jonatan Hellvig.      

– Vi måste få fram servemottagningen bra  så att vi kan få bort blocket lite grann från nätet , säger Åhman om taktiken för att slå brassarna.

ARKIV: Succeduon om den unika spelstilen  (sep 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Succéduon siktar på nya EM-guld Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.