Blomstrand blåst på kvitteringsmål

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Blomstrand var igenom och satte vad hon trodde var 23-23 men blev avblåst för en stürmerfoul när domaren ansåg att hon gått för hårt in i situationen och Allison Pineau rammats ner i golvet.

– Det känns som om jag är helt igenom. Jag nuddade henne inte. Det suger, säger Blomstrand till SVT Sport om situationen med 1.10 kvar av matchen.

SVT Sports expert Magnus Grahn tyckte att domaren gjorde ett felaktigt beslut medan Kanal 5:s expert, storskytten Linnea Torstenson, ansåg att domaren gjorde rätt som blåste.

Handbolls-VM

Westberg om fransyskorna: ”De är smarta”

Johanna Westberg var också irriterad över domsluten och samtidigt lite imponerad av fransyskornas sätt att få med sig domsluten i slutet av matchen.

– De är smarta, säger Westberg.

Nu gäller det att ladda om till bronsmatchen mot Nederländerna på söndag och ta hem den första VM-medaljen på damsidan för Sverige.

– Vi har rätt att vara besvikna men vi kommer att komma tillbaka ännu starkare till bronsmatchen, säger Blomstrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet