Mattias Falck avgjorde när Sverige gick till final i Europeiska spelen. Foto: Per Hällstrom.

Bordtennisherrarna till final i Europeiska spelen

Uppdaterad
Publicerad

De svenska bordtennisherrarna vann semifinalen mot Danmark med 3-1 och gick till final i Europeiska spelen. Där väntar Tyskland under lördagen. En OS-plats ligger i potten.

– En mycket väl genomförd match där alla i vårt lag bidrog med segrar. Jag ser verkligen fram emot finalen mot favoriten Tyskland, sa svenske coachen Jörgen Persson till det svenska bordtennisförbundet.

VM-silvermedaljören Mattias Falck säkrade segern när han slog den unge Anders Lind med 3-1 (11-5,8-11,11-5,11-5). Kristian Karlsson och Jon Persson var övriga i laget.

I finalen är Tyskland favorit. Laget leds av evigt unge Timo Boll, 38, som vann den individuella ES-titeln. Han backas upp av Patrick Franziska och Dimitrij Ovtcharov.

Den som vinner finalen, startar 19.00 svensk tid, får OS-biljetter för laget, som därmed även får klartecken för singelspel för två personer i Tokyo nästa sommar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.