Truls Möregårdh är bara reserv i det svenska laget. Foto: Bildbyrån

VM-tvåan Falck leder svenska laget i kampen om OS-platser

Uppdaterad
Publicerad

VM-tvåan Mattias Falck leder det svenska lag som tagits ut till Europeiska spelen i Minsk i slutet av juni. I potten ligger platser till OS i Tokyo nästa år som alltså kan säkras tidigt.

– Det skulle vara helt underbart, säger, förbundskaptenen Peter Blomquist.

I herrlaget har Mattias Falck, Kristian Karlsson och Jon Persson, de rankingmässigt bästa svenskarna, tagits ut. Falck och Karlsson känns givna. Den tredje och sista platsen gick till Jon Persson. 

– Det känns naturligt att ge Jon Persson chansen. Han har varit strålande i lagsammanhang allt sedan genombrottet vid hemma-VM i Halmstad för ett år sedan, motiverar Blomquist för det svenska bordtennisförbundet.

Supertalangen Möregårdh petas

Det gör att supertalangen Truls Möregårdh, 17, och framtidsnamnet Anton Källberg, 21, bägge med i VM, petas.

– Närmast utanför står våra påläggskalvar för framtiden Truls Möregårdh och Anton Källberg. Här väljer vi ett tufft Asien-upplägg för båda killarna som kommer att tävla och träna i Asien under juni, säger Blomquist.

Turneringen, som blir en europeisk form av OS, spelas enligt samma format som vid OS med två spelare i singel och tre i laget och mixed.

Truppen till Europeiska spelen i Minsk 21-30 juni:

Matilda Ekholm, lag, singel och mixed

Mattias Falck, lag, singel och mixed

Linda Bergström, lag och singel

Kristian Karlsson, lag och singel

Filippa Bergand, lag

Jon Persson, lag

Reserver:

Stina Källberg

Truls Möregårdh

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.