Anthony Yigit går titelmatch den 27 oktober Foto: Bildbyrån.

Anthony Yigit går sitt livs match i oktober

Uppdaterad
Publicerad

Det är nu klart att boxningsproffset Anthony Yigit går titelmatch om det vakanta IBF-bältet den 27 oktober i New Orleans, USA. Svensken tar sig an Ivan Baranchyk i super-lättvikt.

– Jag ser fram emot att åter gå in i ringen efter ett års hårdträning. Jag har utvecklats ytterligare, säger Yigit i ett pressmeddelande.

Det har tidigare varit klart att Anthony Yigit tar sig an vitryssen Ivan Baranchyk om världsmästarbältet i superlättvikt. Nu har även datum spikats för supermötet.

Den 27 oktober kommer svensken äntra ringen och plats för skådespelet är Lakefront Arena i New Orleans.

Matchen anordnas i turneringsformatet World Boxing Super Series. Yigit, matchfacit 21 vinster och en oavgjord, är en av åtta superlättviktare som kommer att kämpa om att vinna turneringen och ta hem den eftertraktade Muhammad Ali-trofén.

– Det känns overkligt att gå match i World Boxing Super Series och kunna utmana om att vinna IBF-bältet, säger Yigit i ett pressmeddelande.

Och den obesegrade motståndaren Ivan Baranchyk, matchfacit på 18 raka vinster, skräder inte med orden. Han verkar vara säker på seger.

– Man får ingen lätt match mot mig. Jag är en boxare med ett krigarhjärta och -mentalitet. Jag kommer att slåss till sista blodsdroppen. Jag kommer inte bara att besegra Yigit. Jag kommer att avrätta honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.