Foto: TT

SVT-experten: ”Jack är nog lite bitter på sig själv”

Uppdaterad
Publicerad

Badou Jack riktade kritik mot domarna efter sin oavgjorda match mot Adonis Stevenson i natt – som innebär att svensken missar nytt mästarbälte.

Men enligt SVT Sports expert Armand Kranjc speglar det oavgjorda resultatet matchen.

– Han är nog lite bitter på sig själv att han inte gasade lite mer, säger Kranjc.

Redan före matchen hade Badou Jack taktiken klar för sig. Han skulle trötta ut mästaren och ta över matchen efter sex ronder.

Så kom matchen också att se, men enligt SVT Sports expert Armand Kranjc kunde Badou Jack ha gjort mer de sista sex ronderna.

– I slutronderna skulle han ha gasat lite mer. Matchen blev väldigt jämn, Stevenson hade hälften av ronderna och den andra halvan hade Badou Jack. Han skulle nog ha kommit igång lite tidigare och växlat upp tempo.

Inte överraskad över oavgjorda resultatet

Men han lyckades med sin taktik?

– Ja, det gjorde han. Jag hade gärna sett att han växlat upp lite tidigare. Men det är mycket spänning och han vill inte riskera för mycket. Det är Stevensons hemmaplan. Samtidigt får man ta lite risker.

Två domare dömde matchen 114-114 medan den tredje ansåg att Jack vunnit 115-113. Det räcker inte för att kora en ny mästare, och det oavgjorda resultatet var ingen överraskning för Kranjc.

– Det blev jag absolut inte överraskad över, så som det gick i slutronderna. Det var väldigt jämnt och jag hade på känn att det kunde bli oavgjort. Med lite mer gas hade Jack nog tagit hem det.

”Skulle släppt loss lite mer”

Direkt efter matchen riktade svensken kritik mot domarna för det oavgjorda resultatet, och insinuerade att resultatet kan ha göra med att domarna har problem med hans promotor Floyd Mayweather jr. Den kritiken köper inte SVT-experten.

– Det är så med individuella sporter. Den ena säger att det är på grund av något, och den andra säger att det var på grund av något annat. Men nej, det tror jag inte har påverkat. Man är aldrig en glad förlorare, men när Jack tänker efter lite senare och ser matchen så ser han att han gjorde en bra match men att det saknades lite till.

– När man precis förlorat är det mycket som snurrar runt i huvudet på fajtern. Jag tror absolut att han känner att det var hans match. Han tycker att domarna har dömt fel. Men han kommer att tänka till och se att det var jämnt. Han är nog lite bitter på sig själv att han inte gasade lite mer. Han kände att han hade Stevenson flera gånger och att han kanske skulle släppt loss lite mer.

Vad betyder det här resultatet för Jacks karriär?

– Det betyder att han är ett steg närmare toppen. Nu har han mött en boxare som är bäst i lätt tungvikt så han vet exakt var han är och var det bär av i karriären. Det är bara frågan om lite mer tålamod och tid så kommer bältet. Det var en fantastisk match och bra för svensk boxning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.