Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Badou Jack: ”Det var skönt att tysta alla kritiker” Foto: Bildbyrån/SVT

Badou Jack: ”Det var skönt att tysta alla kritiker”

Uppdaterad
Publicerad

Badou Jack har placerat sitt nya världsmästarbälte i bokhyllan där hemma.

Och redan nu blickar den svenske boxningsstjärnan framåt mot nästa utmaning.

– Nu vill vi ha det största namnet och den största ”money fighten”, säger han till SVT Sport.

Det har gått en knapp vecka sedan Badou Jack blev världsmästare i en tredje viktklass och skrev svensk boxningshistoria.

Nu är han tillbaka hemma i Dubai och det nya mästarbältet i cruiservikt syns i bokhyllan i bakgrunden när han gör en intervju med SVT.

– Men det är lite för stort för att få plats i hyllan så det hänger lite, säger 39-åringen med ett skratt.

Förra veckans seger mot Ilunga Makabu rankar han högt. Han golvade då mästaren två gånger, i rond fyra och elva, innan han vann via teknisk knockout i den sista ronden.

”Det var skönt att tysta alla”

– Ja, det kanske var min bästa match. Första gången jag blev världsmästare var för åtta år sedan, tiden går fort. Efter allt som hänt mig i karriären, som när jag blev skallad eller de gånger jag blev bortdömd, så känns det riktigt skönt att vinna på knock i en tyngre viktklass mot en riktigt tuff motståndare, säger Jack.

– Det kändes skönt eftersom många sa att jag var för liten för viktklassen, för gammal, allt sånt. Det var skönt att tysta alla dem.

Känns det som att många har tvivlat?

– Ja, men jag gillar kritiken och att höra såna grejer för det är bara motivation för mig.

Öppnar för ny viktklass

Med det prestigefyllda WBC-bältet i sin ägo väntar nu fler stormatcher för svensken, som redan var ett tungt namn i boxningsvärlden.

– Jag har mött alla de tuffaste boxarna i världen. Nu vill vi ha det största namnet och den största ”money fighten”. Vi har många alternativ och efter semestern ska jag fundera över nästa steg.

Några alternativ som lockar?

– Inte direkt, men det har varit snack om att möta Sergej Kovalev. ”Canelo” är lite mindre än mig så jag tror inte att vi möts, men jag är öppen för alla förslag.

Kan du rentav byta viktklass igen?

– Jag går absolut inte ner igen, men WBC har en ny viktklass (bridgerweight) så kanske den. I tungvikten är de lite för stora och långa för mig.

KLIPP: Se när Badou Jack tar hem bältet

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Badou Jack firar efter historiska vinsten – plockade hem WBC-titeln efter knockout Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.