Badou Jack och Sven Fornling. Foto: Bildbyrån

Badou Jacks diss till Sven Fornling: ”Jag vet inte ens vem han är”

Uppdaterad
Publicerad

Boxningsstjärnan Badou Jack har hunnit med 27 professionella matcher i sin karriär. En annan boxare på uppgång, IBO-världsmästaren i lätt tungvikt Sven Fornling, har hunnit med 16 bataljer. Och det har talats om en uppgörelse i ringen mellan de två.

– Ska en snubbe i hans nivå jämföras med mig, en tvåfaldig världsmästare som bara har mött de bästa i världen, säger en frågande Jack till SVT Sport.

En svenskmatch mellan Badou Jack och Sven Fornling?

Det har talats om en potentiell match mellan de två. Men när Las Vegas-baserade Jack, tvåfaldig världsmästare, hör namnet Sven Fornling, IBO-världsmästare i lätt tungvikt, uppstår tystnad som följs av ett rappt svar.

– Jag är tvåfaldig världsmästare. Jag fokuserar inte på någon i hans nivå. Jag vet inte ens vem han är, säger 35-åringen till SVT Sport.

Skåningen Fornling har tidigare visat intresse för att gå match mot svensk boxnings största stjärna. Men efter Jacks förlustmatch mot Marcus Browne i början av året, var tonen annorlunda.

Fornling arbetade som kommentator under Jacks match. I slutet av sändningen, efter stockholmarens förlust, påpekade han att en potentiell match mot Jack inte längre var intressant för honom.

– Ska en snubbe i hans nivå jämföras med en tvåfaldig världsmästare som bara har mött de bästa i världen?, undrar Jack.

Skulle aldrig utmana

Jack menar att han aldrig skulle utmana Sven Fornling.

Hur skulle du agera om han utmanade dig?

– Han har ingenting att ”bring to the table”, han har inget att sätta emot min boxning. Jag har knappt hört talas om hans namn, det är någon snubbe som fortfarande är på en svensk nivå.

Med svensk nivå menar Jack att Fornling inte har i närheten av de meriter som honom själv. Jack utvecklar sitt resonemang.

– Det är folk som inte har koll på boxningen, som pratar om en match mellan honom och mig. Låt honom gå match mot någon av boxarna i Sverige. De är säkert på en högre nivå än honom.

”Inte på min nivå”

35-årige Jack håller inte tillbaka. Han menar att de egna resultaten talar sitt tydliga språk.

– Vem fan är han liksom? Jag har hört talas om andra svenska boxare, men knappt hört talas om honom, en nobody. Han är inte på min nivå så jag fokuserar inte på sånt.

Jack berättar att återhämtningen efter den tuffa förlusten mot Browne gått bra. Det monsterjack som han fick i matchen har läkt bra.

– Jag kan börja träna igen och ska göra mig redo för match. Jag räknar med att nästa fajt blir i slutet av augusti eller början av september. Jag vill ha en rematch mot Browne. Jag borde inte förlora mot en sån snubbe.

Marcus Browne och den sönderskallade Badou Jack efter att svensken fått blodet borttorkat, vilket synliggjorde det djupa jacket. Foto: TT.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.