• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Mexikanen Saul ”Canelo” Alvarez anses vara världens störste boxare just nu. Foto: TT

Canelo Alvarez: ”Det är den viktigaste matchen i min karriär”

Uppdaterad
Publicerad

Mexikanen Saul ”Canelo” Alvarez anses vara världens störste boxare just nu.

I natt går han en stor fajt om alla fyra VM-bälten i supermellanvikt (76,2 kilo).

– Det är utan tvekan den viktigaste matchen i min karriär, säger han.

På sina 59 proffsmatcher har den 31-årige Alvarez bara förlorat en enda gång. Det var för åtta år sedan mot den obesegrade Floyd Mayweather Jr som rankas som en av historiens främsta boxare.

Sedan dess har ”Canelo” radat upp 15 raka segrar och är innehavare av tre av de fyra världsmästarbältena i supermellanvikt (WBC, WBA och WBO).

I natt ställs han mot obesegrade amerikanen Caleb Plant (21-0, 12 KO) som innehar det fjärde bältet (IBF).

Segraren kommer att skriva historia som den förste obestridde mästaren någonsin i viktklassens historia, och blir även den sjätte herrboxaren i historien att inneha samtliga fyra mästarbälten i en och samma viktklass.

”Jag vill skriva historia”

– Kan du tänka dig? Att vara den sjätte personen i hela boxningshistorien att ena alla titlarna, och att vara den första latinon att göra det, skulle betyda så mycket för min karriär, säger Alvarez.

– Att skriva historia motiverar mig. Jag vill vinna de här fyra bältena och skriva historia. Det är utan tvekan den viktigaste matchen i min karriär.

Matchen har fått extra mycket uppmärksamhet efter att boxarna börjat bråka redan på en mediaträff i september när de stod öga mot öga.

Blodig efter bråket

Plant ska då ha använt ordet ”motherfucker” till Canelo som blev kraftigt irriterad och knuffade sin motståndare hårt i bröstet. Plant svarade genom att svinga mot Alvarez, som kontrade med en egen träff innan en stor mängd människor gick emellan. Plant lämnade mötet blödande under ögat.

Nu säger Alvarez såhär om sin motståndare:

– Han snackar mycket, men det gjorde Billy Joe Saunders också. Utanför ringen har de stort självförtroende och säger allt möjligt, men inne i ringen är det en annan femma. När matchdagen kommer är det annorlunda. Vi får se hur det slutar den här gången.

Caleb Plant (höger) började blöda efter att ha bråkat med Canelo Alvarez på en mediaträff i september. Foto: TT Nyhetsbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.