Canelo Alvarez, till höger, vann titelmatchen i Las Vegas mot Sergej Kovalev. Foto: TT

Tjänade 335 miljoner i natt – efter historiska triumfen

Uppdaterad
Publicerad

En av världens främsta boxare, Canelo Alvarez, har gjort ännu ett avtryck i historieböckerna.

I natt vann 29-åringen titelmatchen i lätt tungvikt mot ryske Sergej Kovalev, 36, på teknisk knockout i elfte ronden.

Mexikanen har nu vunnit världsmästarbälten i fyra olika viktklasser under karriären.

Det var Kovalevs WBO-bälte i lätt tungvikt (79,3 kilo) som stod på spel inför 14 490 åskådare i Las Vegas i natt. Men trots att Alvarez gick upp två viktklasser för att ta sig an en större och fruktad motståndare var det mexikanen som vann på teknisk knockout i elfte ronden.

Tillställningen var jämn och vid tidpunkten för knockouten hade en domare matchen oavgjord, 95-95, och de andra två 96-94 i Canelos favör. Men medan Kovalev verkade försöka jabba sig till segern på poäng var det Alvarez som träffade med de tunga slagen.

Med en vänsterkrok följt av en klockren höger slog Alvarez omkull sin motståndare och bara ringrepen höll honom uppe. Domaren gick direkt in och bröt matchen.

Mästare i tre viktklasser samtidigt

I och med segern blev mexikanen den blott 20:e boxaren i historien att vinna världsmästarbälten i fyra olika viktklasser.

Han är också den andre någonsin att vara mästare i tre olika viktklasser samtidigt (!). Bara Henry Armstrong har gjort samma bedrift, men det på 1930-talet.

– Jag är väldigt tacksam. Det här är ytterligare ett steg i min karriär och allt jag ber er om är tålamod för Canelo kommer att skriva historia. Det garanterar jag, sade 29-åringen i ringen efteråt.

Badou Jack vill möta Canelo

Nu är frågan om Canelo, som alltså har mästarbälten i tre olika viktklasser just nu, stannar i lätt tungvikt. Den 28 december går svenske Badou Jack en titelmatch i samma viktklass mot kanadensaren Jean Pascal.

– Canelo är den största stjärnan i sporten just nu så helst av allt vill jag möta honom, men först ska jag ta tillbaka mitt mästarbälte, sade Jack till SVT Sport förra veckan.

Alvarez är en superstjärna inom boxningsvärlden och uppges ha tjänat omkring 335 miljoner kronor på nattens match. Tidigare i år hamnade han fyra på magasinet Forbes lista över 2019 års bäst betalda idrottsmän, endast slagen av fotbollsstjärnorna Lionel Messi, Cristiano Ronaldo och Neymar.

Canelo Alvarez med sina mästarbälten. Foto: TT Nyhetsbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.