Mästaren Saul ”Canelo” Alvarez är den störste boxaren i världen just nu. Foto: TT

Boxningskungen Canelo Alvarez skrev historia efter ny knock

Uppdaterad
Publicerad

Boxningskungen Saul ”Canelo” Alvarez är kvar på tronen.

I natt skrev mexikanen historia när han blev den förste någonsin att ena alla fyra VM-bälten i supermellanvikt (76,2 kilo).

– Jag är stolt, säger 31-åringen.

Den störste boxningsstjärnan på planeten blev den förste att besegra amerikanen Caleb Plant (21-1) när han stoppade sin motståndare via knockout 1.05 in i den elfte ronden på en stor gala i Las Vegas.

Som resultat av det blev ”Canelo” den förste någonsin i supermellanvikt att vinna alla fyra VM-titlar – och blott den sjätte herrboxaren genom tiderna att vinna alla fyra VM-titlar i en och samma viktklass.

– Jag är stolt över att vara en av de sex. Det här betyder så mycket för mig, och för mexikansk boxning, att vara obestridd mästare, säger han.

Vann på knock i elfte ronden

Alvarez visade än en gång prov på varför han anses vara nummer ett, och bröt ner sin motståndare med tunga kroppsslag. Han hade på förhand lovat att straffa amerikanen för dennes kaxiga kommentarer inför matchen.

I den elfte ronden golvade han Plant med en vänsterkrok och efter att motståndaren snabbt rest sig gick Alvarez till ny attack. Plant pressades mot repen och golvades en andra gång, och då bröt domaren matchen.

– Det var en fantastisk match och all respekt till Caleb Plant. Han var en lurig motståndare med mycket förmåga. Jag respekterar honom som fajter, och han ville fortsätta matchen.

Bara en förlust på 60 matcher

Alla tre domare hade ”Canelo” i ledning vid tidpunkten för knockouten (96-94, 98-92, 97-93).

Stjärnan förbättrar nu sitt fantastiska matchfacit till 57 segrar (39 KO), två oavgjorda och bara en förlust.

Enda plumpen i protokollet kom för åtta år sedan mot den obesegrade Floyd Mayweather Jr som rankas som en av historiens främsta boxare. Sedan dess har Alvarez vunnit 16 raka matcher.

Efter att ha gått fyra matcher inom loppet av elva månader berättade Alvarez efteråt att han behöver vila och att hans nästa match kommer att bli i maj 2022.

SE OCKSÅ: Canelo inför fajten: ”Det är den viktigaste matchen i min karriär”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.